Ready2Race Dikke Banden Race

Ready2Race Dikke Banden Race

Dikke Banden Races zijn wedstrijden voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar oud. Iedereen neemt deel in zijn eigen leeftijdsklasse op een eigen fiets met dikke banden. Dus: geen racefiets!

Doe mee aan een Dikke Banden Race bij jou in de buurt! Klik hier voor een overzicht van de evenementen en meld je aan. Deelname is gratis en plezier staat voorop!

Dikke Banden Race organiseren?

Lijkt het jou leuk om een Dikke Banden Race te organiseren? Doorloop dan onderstaand stappenplan en meld je aan als organisatie van een Dikke Banden Race.


Stap 1 Meld je Dikke Banden Race aan

Meld jullie Dikke Banden Race aan via het aanmeldformulier onder dit stappenplan en wij plaatsen de Dikke Banden Race op het Ready2Race-platform.


Stap 2 Download de handleiding: 'hoe organiseer ik een Dikke Banden Race'

Deze handleiding geeft je handvatten voor de organisatie van een Dikke Banden Race.

Handleiding Dikke Banden Race


Stap 3 Materialen

De materialen die aangevraagd kunnen worden zijn T-shirts, medailles, helmen, afzetlinten en spandoeken. Deze zullen op basis van voorraad worden verzonden naar het opgegeven bezorgadres of kunnen op afspraak kosteloos opgehaald worden bij ons op kantoor in Den Bosch. Voor verzending rekenen wij 50 euro.

We verzoeken je om na het evenement de overgebleven materialen z.s.m. weer te retourneren, zodat we deze weer kunnen gebruiken voor een andere Dikke Banden Race. Zo kunnen we op tijd ieder kind voorzien van een shirt, medaille en helm.


Stap 4 Communicatiemiddelen

Mocht je een gepersonaliseerde flyer of ander promotiemateriaal willen, neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar DBR@ready2race.nl. Dan gaan we samen kijken naar de wensen en mogelijkheden.


Stap 5 Deelnemerslijst

De deelnemerslijst wordt uiterlijk één dag voor het event verstuurd naar het opgegeven e-mailadres. Je kan tussendoor een update omtrent inschrijvingen vragen door een mail te sturen naar DBR@ready2race.nl.

Na afloop ontvangen wij graag een foto/kopie van de deelnemerslijsten, zodat wij (Ready2Race) inzicht krijgen in de impact van de Dikke Banden Races in Nederland.


Stap 6 Ready2Race!

Wij wensen je veel plezier en succes met de organisatie van de Dikke Banden Race!


Stap 7 Afronding

Na afloop van de Dikke Banden Race ontvangen wij graag:

 • De startlijsten met daarop alle deelnemers (een foto is al voldoende). Dit is om inzicht te krijgen in het effect van de Dikke Banden Races in Nederland.
 • Alle materialen die over zijn retour volgens afspraak.

Reglement Dikke Banden Race

 • Deelname is gratis.
 • Iedereen van 2 tot en met 12 jaar kan deelnemen.
 • Meedoen kan op de normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets met een bandbreedte van minimaal 28 millimeter. Racefietsen en fietsen met racesturen zijn niet toegestaan. De fiets moet voorzien zijn van goede remmen.
 • De wedstrijdjury en wedstrijdcoördinator hebben het recht een deelnemer ter plekke van klasse te veranderen.
 • Tijdens de Ready2Race Loopfietsen Race & Ready2Race Dikke Banden Race is het verplicht om een helm te dragen. Deelnemers zonder eigen helm krijgen een helm te leen van de wedstrijdorganisatie.
 • De organisator van de Dikke Banden Race beschikt over de juiste communicatiemiddelen om in het geval van een ongeluk hulpdiensten in te roepen als de wedstrijdorganisatie dat nodig vindt.
 • Tijdens de wedstrijden kunnen er foto's gemaakt worden die geplaatst kunnen worden op openbare websites en/of social media. Indien je als deelnemer, ouder of verzorger van een deelnemer of toeschouwer daar bezwaar tegen hebt dan wordt daar uiteraard rekening mee gehouden. Maak uw eventuele bezwaar kenbaar bij de organisator. Indien er geen bezwaar wordt gemaakt dan gaan we ervan uit dat je akkoord bent.
 • Ready2Race evenementen vinden o.a. plaats op wielerparcoursen. Dat zijn gemeentelijke sportaccommodaties. Deze voldoen aan de algemeen geldende veiligheidsnormen.
 • Ready2Race evenementen worden georganiseerd door lokale organisaties (vaak onder auspiciën van de KNWU) in samenwerking met Team Visma | Lease a Bike. De organisaties zijn verzekerd voor eventuele wettelijke aansprakelijkheid. Dat neemt niet weg dat deelname altijd op eigen risico is en iedereen over een WA- en ziektekostenverzekering dient te beschikken voor het geval er een ongelukje gebeurt.

Veelgestelde vragen voor organisatoren

Voor antwoord op veelgestelde vragen klik hier.

Wil je een Dikke Banden Race organiseren? Vul dan onderstaand formulier in.

AanmeldenDikkeBandenRace_2023

Wat is de starttijd van elke klasse? (Laat leeg als deze klasse niet van toepassing is voor jullie Dikke Banden Race)

Wat is de locatie van de wedstrijd?

Hoeveel kinderen worden er per klasse verwacht? (Aantal T-shirts en medailles worden gebaseerd op deze schatting)

Materialen

Bezorgadres materialen

Factuurgegevens

Koersen op jouw niveau Eén platform Gemakkelijk en snel