Ready2Race Schoolclinic

Ready2Race Schoolclinic

Het doel van Ready2Race is meer jeugd op de fiets te krijgen. Met de organisatie van schoolclinics proberen we de relatie tussen een school en de lokale wielervereniging op een duurzame wijze te versterken en maakt jeugd kennis met de wielersport.

De clinics vinden plaats tijdens schooltijd op een clubparcours bij een lokale wielervereniging in de buurt. De clinics zijn bedoeld voor basisschooljeugd en leerlingen uit de eerste en tweede klas van de middelbare school. In overleg met de sectie lichamelijke opvoeding komen de klassen naar het wielerparcours. Kinderen tot en met groep 6 nemen deel aan de clinic op hun eigen fiets met 'dikke banden'. Jeugd uit groep 7/8 en klas 1 en 2 nemen deel aan de clinic op racefietsen. Racefietsen en helmen worden gefaciliteerd door Team Visma | Lease a Bike.

In overleg met de sectie lichamelijke opvoeding komen de klassen naar het wielerparcours. Daar worden ze ontvangen door de instructeurs van Ready2Race en krijgen ze eerst een korte instructie. Vervolgens doen de leerlingen verschillende leuke oefeningen om onder andere hun stuurvaardigheid en balans op de fiets te verbeteren. Plezier en veiligheid staan uiteraard voorop. Na afloop vertelt iemand van de wielervereniging wat over de vereniging en hoe je je kan aanmelden om een keer mee te trainen.

Klik hier voor meer informatie.

Heb je interesse in het organiseren van een schoolclinic? Neem dan contact met ons op via info@ready2race.nl.

Koersen op jouw niveau Eén platform Gemakkelijk en snel