Ready2Race Schoolclinic

Ready2Race Schoolclinic

Het doel van Ready2Race is meer jeugd op de fiets te krijgen. Met de organisatie van schoolclinics proberen we de relatie tussen een school en de lokale wielervereniging op een duurzame wijze te versterken en maakt jeugd kennis met de wielersport.

De clinics vinden plaats tijdens schooltijd op een clubparcours bij een lokale wielervereniging in de buurt. De clinics zijn bedoeld voor basisschooljeugd en leerlingen uit de eerste en tweede klas van de middelbare school. In overleg met de sectie lichamelijke opvoeding komen de klassen naar het wielerparcours. Kinderen tot en met groep 6 nemen deel aan de clinic op hun eigen fiets met 'dikke banden'. Jeugd uit groep 7/8 en klas 1 en 2 nemen deel aan de clinic op racefietsen. Er zijn professionele instructeurs aanwezig die de leerlingen begeleiden.

Racefietsen en helmen worden gefaciliteerd door Team Visma | Lease a Bike. Leerlingen kunnen na hun deelname aan de schoolclinic doorstromen naar de lokale wielervereniging. Voor elke geïnteresseerde leerling, met of zonder eigen fiets en helm, biedt de vereniging een vervolgaanbod aan.

Klik hier voor meer informatie.

Koersen op jouw niveau Eén platform Gemakkelijk en snel