Veelgestelde vragen Ready2Race

Veelgestelde vragen Ready2Race

Heb jij een vraag over Ready2Race? Bekijk dan onderstaande veelgestelde vragen en wie weet staat het antwoord op jouw vragen ertussen! Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@ready2race.nl.

Hoe werkt een Ready2Race wedstrijd?

Je meldt je aan via ons platform. Iedereen tot en met 15 jaar wordt automatisch in de juiste leeftijdsklasse geplaatst. Iedereen tot en met 10 jaar oud doet mee aan een Dikke Banden Race en iedereen van 11 tot 15 jaar oud wordt ingedeeld bij Ready2Race Junior. Als je 16 jaar of ouder bent en nog nooit bij ons hebt meegedaan, vul je een test in zodat we je fietsniveau kunnen bepalen en je in een klasse kunnen indelen.

Ready2Race Dikke Banden Race

Je komt minimaal 30 minuten voor de start met je eigen ‘dikke’ banden fiets naar het event en je meld je bij de inschrijfbalie. Je fiets wordt gecontroleerd, je ontvangt een helm, t-shirt en rugnummer. De wedstrijdorganisatie of speaker geeft aan hoe laat je klaar mag staan bij de startstreep. De speaker vertelt hoeveel rondjes je mag rijden en samen met leeftijdsgenootjes leg je een parcours af. Als jij niet aan de beurt bent, kun je kijken bij de jongens en meiden die deelnemen in een van de andere leeftijdsklassen. Hopelijk ben je aan het eind van de dag zo enthousiast dat we je vaker zien bij een Dikke Banden Race.

Ready2Race Junior

Ongeveer een half uur voor de start van het event, meld jij je bij de inschrijfbalie. Als je geen eigen racefiets en helm hebt dan krijg je die van ons te leen. De organisatie ter plekke helpt je de fiets goed af te stellen. Tijdens het Ready2Race Junior event doen we allerlei leuke wedstrijdjes, zowel individueel als in een groep en zowel tactische als technische vaardigheden komen aan bod. Op basis van diverse oefeningen delen we de groep in meerdere niveaugroepen en doet iedereen mee op zijn of haar eigen niveau. Enkele voorbeelden van onderdelen die aanbod komen tijdens het event: individuele tijdrit, ploegenachtervolging, estafette, behendigheidsuitdagingen en nog veel meer! Wij houden een klassement bij en plezier staat voorop. Afhankelijk van het parcours waar het event plaatsvindt, organiseren we spellen en wedstrijdjes die geschikt zijn voor de desbetreffende locatie. Als je materiaal hebt geleend, lever je dat aan het eind van het event weer bij ons in en hopelijk ben je zo enthousiast dat we je vaker zien bij een Ready2Race Junior event!

Ik heb nog nooit een wedstrijd gefietst, kan ik dan meedoen?

Jazeker, hier is Ready2Race juist voor bedoeld. Ben je tien jaar of jonger en heb je een eigen fiets met ‘dikke’ banden, doe dan eens mee met een Dikke Banden Race bij jou in de buurt. Ben jij tussen de 11 en 15 jaar oud en lijkt het je leuk om de wielersport te proberen? Doe dan mee aan een Ready2Race Junior event. Als je geen eigen fiets en helm hebt dan krijg je dat van ons te leen.

Welke klasse past bij mijn niveau?

Binnen Ready2Race zijn er twee categorieën: Ready2Race Dikke Banden Race en Ready2Race Junior. Op basis van je leeftijd wordt je automatisch in de juiste categorie geplaatst. Binnen de categorieën hebben wij diverse klassen.

Ready2Race Dikke Banden Race

  • Loopfietsen Race – 2,3 & 4 jaar oud
  • Dikke Banden Race – 5 & 6 jaar oud
  • Dikke Banden Race – 7 & 8 jaar oud
  • Dikke Banden Race – 9 & 10 jaar oud
  • Dikke Banden Race - 11 & 12 jaar oud

Ready2Race Junior

  • 11 tot en met 15 jaar oud

Heb ik een eigen fiets nodig om mee te doen en aan welke eisen moet mijn fiets en kleding voldoen?

Voor de Ready2Race Dikke Banden Race kun je meedoen op je normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets met een bandbreedte van minimaal 28 millimeter. Racefietsen zijn niet toegestaan. De fiets heeft goed functionerende remmen en de banden zijn goed opgepompt. Het dragen van een helm is verplicht. Als je geen eigen helm hebt dan kun je lenen van de wedstrijdorganisatie. Bij een Ready2Race Junior event doe je mee op een racefiets. Als je geen eigen racefiets en helm hebt dan kun je dat van ons lenen.

Heb ik een KNWU-licentie nodig om mee te doen aan Ready2Race?

Nee, je hebt geen licentie nodig.

Wat kost deelname aan Ready2Race?

Deelname aan Ready2Race Dikke Banden Race en/of Ready2Race Junior is gratis.

Ben ik verzekerd als er bij een Ready2Race wedstrijd een ongeluk gebeurt?

Ready2Race wedstrijden worden georganiseerd door KNWU-verenigingen in samenwerking met Team Visma | Lease a Bike. Doordat deze verenigingen allemaal zijn aangesloten bij de KNWU, vallen alle Ready2Race wedstrijden onder auspiciën van de KNWU en is de organisatie van de wedstrijd altijd verzekerd bij de KNWU-verzekering.

Deelnemers aan Ready2Race zonder KNWU-licentie betalen €2,- meer dan deelnemers met een KNWU-licentie. Hierdoor zijn ook niet-licentiehouders verzekerd.

Wil je meer weten over wat de KNWU-verzekering inhoudt, klik dan op deze link: https://kenniscentrum.knwu.nl/verzekeringen-leden-en-licentiehouders/verzekeringen-leden-en-licentiehouders

Naast het Ready2Race reglement is ook het KNWU-reglement van toepassing.

Kan ik me ter plekke aanmelden op de dag van het evenement?

Ja, dat kan en het heeft onze voorkeur als je je vooraf inschrijft. Dan kunnen we je aanmelding op tijd verwerken en alles voor je klaarzetten, zodat je bij aankomst heerlijk kan genieten van de evenementen en je niet meer hoeft te bekommeren om je inschrijving. Aanmelden doe je via ons platform en met een paar klikken is alles geregeld.

Kan ik ook meedoen aan Ready2Race op andere locaties in het land?

Ja, Ready2Race biedt een kalender aan met evenementen op verschillende locaties in het land en iedereen kan zich overal voor aanmelden.

Gaat Ready2Race altijd door?

In principe gaan Ready2Race evenementen altijd door, tenzij de weersomstandigheden dat echt niet toelaten en fietsen te gevaarlijk zou worden. De verantwoordelijkheid voor het besluit of een evenement wel of niet doorgaat ligt bij de organisatie van Ready2Race. Uiteraard dienen alle deelnemers hun snelheid aan te passen aan de weersomstandigheden om de veiligheid van alle deelnemers zoveel mogelijk te waarborgen.

Hoe werkt annuleren van mijn inschrijving?

Je kan ons eenvoudig berichten via de mail dat je, om welke reden dan ook, niet in de gelegenheid bent om deel te nemen. Ons mailadres is info@ready2race.nl.

Hoe kan ik mijn kind(eren) aanmelden voor een Dikke Banden Race?

Klik hier voor een overzicht van alle evenementen en meld je aan. Als ouder kun je met hetzelfde mailadres meerdere kinderen aanmelden. In dat geval dient het aanmeldformulier meerdere keren ingevuld te worden.

Is mijn kind verzekerd bij deelname aan Ready2Race?

Alle Ready2Race Loopfietsen Races en Dikke Banden Races vallen onder auspiciën van de KNWU. Daardoor is de organisatie van de wedstrijd altijd verzekerd bij de KNWU-verzekering.

Publiceren jullie de uitslagen van een Dikke Banden Race?

Meedoen is belangrijker dan winnen. Daarom publiceren bij geen uitslagen.

Koersen op jouw niveau Eén platform Gemakkelijk en snel