Koen Bouwman organiseert eigen Dikke Banden Race

Koen Bouwman organiseert eigen Dikke Banden Race

Op 1 juni wordt in Ulft de Koen Bouwman Dikke Banden Race georganiseerd. Initiatiefnemer van dit evenement is Koen Bouwman. Deze unieke Dikke Banden Race vindt plaats tijdens de Ronde van Ulft en is bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar oud.

Dikke Banden Races zijn wielerwedstrijdjes met als doel kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de wielersport. Het is een van de concepten van Ready2Race, een sportstimuleringsprogramma dat is opgezet door Team Visma | Lease a Bike.

"Ik vind het supermooi om jonge kinderen op de fiets te zien zitten"

Koen Bouwman

Met het organiseren van de Dikke Banden Race hoopt Koen Bouwman meer kinderen te enthousiasmeren voor de fiets. “Ik vind het supermooi om jonge kinderen op de fiets te zien zitten. Of het nou op een racefiets is of naast papa en mama op weg naar school. Ik hoop dat het event een succes wordt en het de komende jaren alleen maar groter wordt. Allemaal met als doel om meer kinderen op de fiets te krijgen”, aldus Bouwman.

Dat de Koen Bouwman Dikke Banden Race plaatsvindt tijdens de Ronde van Ulft, is geen toeval. Naast dat de Team Visma | Lease a Bike renner geboren en getogen is in Ulft, is hij ook een van de organisatoren van de Ronde van Ulft. Deze lokale wielerronde is een eerbetoon aan de vrijwilligers die de wielersport in de Achterhoek een warm hart toedragen. In het bijzonder juryleden Laurens Geurtsen en Theo Overbeek. Overbeek was de voormalige jeugdtrainer van Bouwman bij RTV de Zwaluwen. “Hij stond altijd voor ons klaar”, zo legt de Achterhoeker uit. “Kinderen stonden sowieso hoog in het vaandel bij hem. Hij had zelf geen kinderen, maar deed wel alles voor ons. Vandaar dat we nu ook een Dikke Banden Race willen organiseren.”

Ben jij er ook bij op 1 juni? Inschrijven kan via de knop hieronder. Deelname is gratis.

Gerelateerde updates

Koersen op jouw niveau Eén platform Gemakkelijk en snel