Team Jumbo-Visma verlaagt toetredingsdrempel tot wielersport met nieuw wedstrijdconcept Ready2Race

Team Jumbo-Visma verlaagt toetredingsdrempel tot wielersport met nieuw wedstrijdconcept Ready2Race

Team Jumbo-Visma lanceert in samenwerking met de KNWU het nieuwe wedstrijdconcept Ready2Race. Ready2Race is een nieuw wielerplatform waarbij het voor iedereen die geïnteresseerd is in wielrennen mogelijk is om deel te nemen aan wedstrijden op zijn of haar niveau.

Om ook in de toekomst te kunnen rekenen op Nederlands wielersucces, is Team Jumbo-Visma al bezig om meer aanwas voor de wielersport te creëren dankzij de activiteiten en initiatieven die vallen onder hun Academy. Met Ready2Race wordt er initiatief toegevoegd aan de paraplu van die Academy.

Ready2Race biedt laagdrempelige wedstrijden aan voor zowel jong als oud. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar niveau door middel van verschillende klassen binnen de leeftijdscategorieën. Zo is het voor iedereen mogelijk om op een leuke manier kennis te maken met de wedstrijdsport. Hiermee probeert Team Jumbo-Visma de vijver met wedstrijdsporters binnen het wielrennen te vergroten. Ready2Race biedt alle informatie en randzaken aan op één platform. Denk daarbij aan wedstrijdinformatie, aanmelden en betalingen. In een latere fase komt daar ook de mogelijkheid tot het huren van materiaal bij. Daarmee zorgt Ready2Race voor eenvoud en herkenbaarheid voor de deelnemers.

Richard Plugge, algemeen directeur van Team Jumbo-Visma, wil met dit initiatief fietsers de gelegenheid geven om eens te ruiken aan de wedstrijdsport. “We starten dit initiatief om te zorgen voor meer beweging en vitaliteit, maar we hopen ook zeker dat er dankzij Ready2Race wielertalenten bovendrijven. Ready2Race zorgt ervoor dat het laagdrempeliger wordt om een wielerwedstrijd te rijden. Daarmee hopen we aanwas te blijven genereren voor de wielersport, waardoor we ook in de toekomst het Nederlandse wielrennen op de kaart kunnen blijven zetten. Wij zagen dat er een gat zat tussen mensen die voor het eerst op een fiets stappen en het rijden van een officiële wedstrijd. Het niveau van de wedstrijden ligt vaak te hoog voor de beginnelingen. Wij wilden dat gaat graag opvullen. Mensen die het leuk vinden en goed rijden, maken vanzelf de stap naar de KNWU-wedstrijden. Het kennismaken met wedstrijdsport is echter het allerbelangrijkste.”

Directeur van de KNWU Thorwald Veneberg is verheugd met de komst van dit nieuwe wedstrijdinitiatief. "We zien dat de breedte- en wedstrijdsport steeds meer met elkaar vermengen. Het is heel belangrijk om wedstrijden te hebben met een laag instapniveau. We willen de vijver met wielrenners in Nederland groot houden en daar kan Ready2Race aan bijdragen.”

Ook Arjan de Vries, directeur van wielersportbond NTFU, is enthousiast. “In onze wielersportmonitor zijn avontuurlijke en fanatieke fietsers goed vertegenwoordigd. We weten dat zij graag af en toe een wedstrijdje rijden. Het Ready2Race-concept maakt dat mogelijk. Laagdrempelig en zonder het risico te lopen snel op achterstand gereden te worden of uit koers te moeten. Andersom maken wij met Start2Bike beginnende fietsers wegwijs in de sport. Zo versterken we samen de wielersport.”

Het nieuwe wedstrijdconcept wordt in 2021 gestart als pilotversie met wedstrijden voor deelnemers van achttien jaar en ouder. Volgend jaar wordt het aantal categorieën, wedstrijden en locaties uitgebreid en ook worden er side-events toegevoegd aan wedstrijddagen.

Gerelateerde updates

Koersen op jouw niveau Eén platform Gemakkelijk en snel