Dag van de Fietshelm: ABUS en Ready2Race zetten samen in op fietsveiligheid

Dag van de Fietshelm: ABUS en Ready2Race zetten samen in op fietsveiligheid

Op 10 april, de Dag van de Fietshelm, kondigen ABUS en Ready2Race aan de handen ineen te slaan. De wereldwijde producent van beveiligingsproducten voorziet Ready2Race als veiligheidspartner van helmen waardoor nog meer kinderen op een veilige manier het plezier van fietsen kunnen ontdekken.

Ready2Race is een sportstimuleringsprogramma met als doel kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de wielersport. De helmen van ABUS worden ingezet bij de drie type evenementen van Ready2Race: Dikke Banden Races, schoolclinics en Ready2Race Junior. “Plezier en veiligheid staan voorop bij onze events en een goede helm is onmisbaar in de wielersport. Wij zijn blij dat ABUS bijdraagt aan alle Ready2Race events en de veiligheid op de fiets. Deze samenwerking typeert onze gedeelde toewijding aan het creëren van een positieve en stimulerende omgeving voor jonge fietsers in Nederland”, vertelt Marjelle van Wijk, manager van Ready2Race.

"Ons doel is om jonge fietsers uit te rusten met de beste bescherming"

Dennis van Iperen, hoofd marketing ABUS Nederland

Dennis van Iperen, hoofd marketing van ABUS Nederland, legt uit: “De stimulatie van fietsen onder kinderen en jongeren is een missie die ABUS nauw aan het hart ligt. Door samen te werken met Ready2Race kunnen we niet alleen de liefde voor fietsen bevorderen, maar ook de noodzaak van veiligheid benadrukken. Ons doel is om jonge fietsers uit te rusten met de beste bescherming, zodat ze met vertrouwen deel kunnen nemen aan de activiteiten van Ready2Race.”

Dag van de Fietshelm

Dat juist deze samenwerking op de Dag van de Fietshelm wordt gelanceerd, is een bewuste keuze. Zowel ABUS als Ready2Race willen hiermee nogmaals het belang van de fietshelm onder de aandacht brengen. In de afgelopen tien jaar is het aantal fietsslachtoffers met ernstig letsel fors gestegen: 40% in de periode 2013-2022 (Hersenstichting, 2022). Onderzoek van VeiligheidNL (2022) toont aan dat het dragen van een fietshelm de kans op hoofdletsel met 62% en de kans op hersenletsel met 33% vermindert.

In een recent artikel van Nieuws.Fiets.nu legt neuroloog Myrthe Boss van het ziekenhuis Gelderse Vallei meer uit over het belang hiervan. Het hele artikel is hier te lezen.

Gerelateerde updates

Koersen op jouw niveau Eén platform Gemakkelijk en snel