Nieuw Ready2Race-seizoen van start, afscheid van 16+-wedstrijden

Nieuw Ready2Race-seizoen van start, afscheid van 16+-wedstrijden

Na een succesvol 2023, belooft ook 2024 een mooi Ready2Race-jaar te worden. De agenda voor dit seizoen wordt steeds voller met events die in het teken staan van de wielersport. De start van het nieuwe seizoen betekent ook het afscheid van de Ready2Race wedstrijden voor zestienjarigen en ouder.

Ready2Race, een concept van Team Visma | Lease a Bike, is een sportstimuleringsprogramma met als doel kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de wielersport. De afgelopen jaren organiseerde Ready2Race, naast haar activiteiten voor de jeugd, in heel Nederland wielerwedstrijden voor volwassenen. Onder begeleiding van meefietsende coaches kon iedereen vanaf zestien jaar op een laagdrempelige manier ervaren hoe het is om een koers te rijden.

Vanaf dit jaar richt Ready2Race zich echter volledig op de jeugd. Dit doen we middels het organiseren en het faciliteren van Ready2Race Dikke Banden Races, Ready2Race Junior events en Ready2Race Schoolclinics.

Ready2Race Dikke Banden Race

De Ready2Race Dikke Banden Races worden veelal georganiseerd door lokale organisatoren. Ready2Race faciliteert het benodigde materiaal (helmen, afzetlint, etc.), voorziet de organisatoren van deelnemerslijsten en biedt een platform waarop alle events zijn terug te vinden. Kinderen van twee tot en met twaalf jaar kunnen deelnemen aan de Dikke Banden Races. Op hun eigen ‘dikke banden’ fiets rijden ze op een afgesloten parcours een aantal rondes met leeftijdgenootjes.

Ready2Race Junior

Ready2Race Junior is bedoeld voor de wat oudere kinderen (elf tot en met vijftien jaar) die het leuk vinden om de sport te proberen. Tijdens deze wielerclinic ga je op een echte racefiets aan de slag met o.a. stuurvaardigheid, balans en snelheid. Deelnemers zonder eigen racefiets of helm krijgen materiaal van Ready2Race te leen.

Ready2Race Schoolclinic

Waar Ready2Race Junior buiten schooltijd wordt georganiseerd, vindt de Ready2Race Schoolclinic tijdens schooltijd plaats. De clinic is bedoeld voor basisschooljeugd en leerlingen uit de eerste en tweede klas van de middelbare school. Het wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale wielervereniging en de school. Na hun deelname kunnen de leerlingen doorstromen naar de lokale wielervereniging.

Organiseren of meedoen?

Lijkt het jou leuk om een Dikke Banden Race, Ready2Race Junior of een Schoolclinic te organiseren? Klik hier voor alle informatie over de Dikke Banden Race, hier voor alle informatie over de Schoolclinic en hier voor meer informatie over Ready2Race Junior. Wil je zelf een keer meedoen aan een van onze activiteiten? Check dan onze evenementenkalender voor een Dikke Banden Race of Ready2Race Junior event bij jou in de buurt.

Gerelateerde updates

Koersen op jouw niveau Eén platform Gemakkelijk en snel