Ready2Race al 6.000 kinderen op de fiets gezet in 2023

Ready2Race al 6.000 kinderen op de fiets gezet in 2023

Met ruim 85 evenementen is het Ready2Race-seizoen dit jaar succesvol van start gegaan. Jong en oud maakt tijdens de Ready2Race-activiteiten kennis met de wielersport. Dit jaar al zijn ruim zesduizend kinderen tijdens de evenementen op de fiets gestapt.

Ready2Race organiseert laagdrempelige evenementen en wedstrijden waarbij kinderen vanaf twee jaar kennis kunnen maken met de wielersport. Van wedstrijdjes op de eigen fiets en de Dikke Banden Race tot een kennismaking met wedstrijden op een echte racefiets, Ready2Race Junior, Ready2Race-schoolclinics en wedstrijden voor iedereen vanaf zestien jaar en ouder. Ready2Race is een initiatief van Team Jumbo-Visma en wordt georganiseerd in samenwerking met de KNWU en wielerverenigingen.

Aantrekken nieuwe jeugdleden

In samenwerking met wielervereniging JVR de Batauwers in Tiel organiseerde Ready2Race in april en mei diverse events. Een schoolclinic en vervolgens een Ready2Race Junior én Ready2Race 16+-wedstrijden. Voorzitter Henri Terra: “We zien vooral dat kinderen blij naast de fiets staan na een evenement. Je hoort vaak dat ze niet hadden verwacht dat ze zo hard kunnen fietsen op een racefiets. We geven ze op de baan een aantal simpele tips. Dan zijn ze echt verbaasd dat ze hierdoor al een stuk harder gaan.”

De Dikke Banden Races zijn specifiek voor kinderen van twee tot en met twaalf jaar. Voor beginnende wielrenners van elf tot en met vijftien jaar is er Ready2Race Junior. Dé ideale vervolgstap na bijvoorbeeld een schoolclinic. De jongeren maken gebruik van eigen racefietsen of ze lenen er een van Ready2Race. Tijdens deze clinics worden alle deelnemers uitgedaagd op hun eigen niveau door onze ervaren instructeurs. Voor iedereen vanaf zestien jaar organiseert Ready2Race laagdrempelige wedstrijden onder begeleiding van meefietsende coaches.

Laagdrempelige kennismaking met wielersport

Naast deze events organiseert Ready2Race ook schoolclinics. Deze zijn bedoeld voor basisschoolkinderen en leerlingen in de eerste, tweede en derde klas van de middelbare school. Hiermee worden veel kinderen bereikt die op een laagdrempelige manier, en bij voorkeur op een afgesloten wielerterrein, kennismaken met de wielersport.

Marjelle van Wijk, Head of Team Jumbo-Visma Academy: “Tijdens de events maken kinderen kennis met de wielersport en laten wij hen ervaren wat de sport te bieden heeft. Plezier staat altijd voorop! Het is fantastisch om te zien met wat voor een lach de kinderen van de fiets afstappen. Met de organisatie van laagdrempelige events streven we naar een grotere toestroom van kinderen in de wielersport.”

De komende maanden worden er nog allerlei Ready2Race-evenementen georganiseerd door het hele land. Maak ook kennis met de wielersport, kijk op www.ready2race.nl voor een evenement bij jou in de buurt en schrijf je snel in.

 / 

Gerelateerde updates

Koersen op jouw niveau Eén platform Gemakkelijk en snel